Rockhopperi pingviin

Rockhopperi pingviinide teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Linnud
Tellimus
Sphenisciformes
Perekond
Spheniscidae
Perekond
Eudüptid
Teaduslik nimi
Eudüptide krüsokoom

Rockhopperi pingviinide kaitse staatus:

Vähim mure

Rockhopperi pingviin Asukoht:

Antarktika
Ookean
Okeaania
Lõuna-Ameerika

Rockhopperi pingviini faktid

Peamine saak
Krill, kala, krevetid
Eristav tunnus
Punased nokad ja silmad, kollaste peasulgedega
Elupaik
Kaljused Antarktika saared
Kiskjad
Leopardhüljes, mõõkvaal, haid
Dieet
Kiskja
Keskmine pesakonna suurus
2
Elustiil
  • Koloonia
Lemmik toit
Krill
Tüüp
Lind
Loosung
Seal on 3 erinevat liiki!

Rockhopperi pingviini füüsikalised omadused

Värv
  • Hall
  • Must
  • Valge
Nahatüüp
Suled
Eluaeg
15 - 20 aastat
Kaal
2kg - 5kg (4,4 - 11 naela)
Kõrgus
45cm - 58cm (18 - 23 tolli)

Väikseimad harjaspingviinid.




Rockhopperi pingviinid on pingviinide tõug, kes elavad lõunapoolkeral saarte rannajoontest eemal. Nad on üks väiksemaid pingviiniliike ja on tuntumad nii pikkade kollaste sulgede harja kui ka erkpunaste silmade poolest. Rockhopperi pingviinid on maakera arvukamate pingviiniliikide seas.



Uskumatud Rockhopperi pingviinifaktid!

  • Mõned teadlased jagasid need pingviinid kolmeks liigiks (lõuna-, põhja- ja idaosa), teised aga peavad neid üheks liigiks.
  • Nad on tuntud oma erepunaste silmade ja erekollase pea sulestiku poolest.
  • Nad võivad merel saaki otsides sukelduda kuni 330 jalga.
  • Rockhopperi pingviinid paarituvad kogu eluks.
  • Neid pingviine leidub kõikjal lõunapoolkeral, Lõuna-Ameerika lõunarannikult kuni Uus-Meremaani.

Rockhopperi pingviini teaduslik nimi

Rockhopperi pingviin teaduslik nimi onEudüptide krüsokoom.Eudüptidtähendab ladina keeles „head sukeldujat“ ja perekond hõlmab kõiki haripingveine, nagu makaronipingviin ja kuninglik pingviin.Krüsokoomtähendab 'kuldseid juukseid', nii et nende pingviinide teaduslik nimi tähendab 'kuldsete juustega sukeldujaid'.

Mõned teadlased peavad rockhopper-pingviini üheks haripingviini liigiks. Teised teadlased jagavad selle liigi kolmeks alamliigiks: põhjapoolne kivipingviin, lõunapoolne kaljupingviin ja idapoolne kaljupingviin. Põhjapoolsed rockhopperi pingviinid kipuvad olema suuremad kui ülejäänud kaks alamliiki.



Rockhopperi pingviini välimus

Kõigil nende pingviinide liikidel on pikad kollased ja mustad harjasuled, punased silmad ning punakas punakas nokk. Veidi vähem kui kahe jala kõrgusel on need pingviinid bowlingu nööpnõelast paar tolli pikemad. Isased on veidi suuremad kui naised. Need pingviinid kaaluvad umbes 5,5 naela; need on haripingviinide kõige väiksemad liigid.

Nendel pingviinidel on enamiku pingviinide traditsiooniline mustvalge värvus, must smoking katab suurema osa nende kehast, välja arvatud ümmargused valged kõhud. Neil on silmade kohal piirkonnas paksud triibud, mida nimetatakse ülitugevateks triipudeks. Põhjapingviinidel on silmatorkavamad harjad kui lõunapoolsetel liikidel.

Nende tibud on enamasti mustad ja hallid, mustade nokadega, mis vananedes muutuvad heledamaks punaseks ja oranžiks. Noorpingviinid näevad välja nagu nende täiskasvanud kolleegid, välja arvatud lõua all olevad hallid juuksed. Mõnel alaealisel ei ole üldse superkiltrit.



Lähedal Rockhopperi pingviin (Eudyptes chrysocome), kes seisab Falklandi saarte rannikualal pingviinide ja keiserlike kormoranide rühmas.
Lähedal Falklandi saarte rannikualal pingviinide ja keiserlike kormoranide rühmas seisev Rockhopperi pingviin.

Rockhopperi pingviinikäitumine

Need pingviinid pesitsevad kiviste rannajoonte ääres, sellest ka rockhopperi pingviin. Enamik pingviiniliike libiseb kõhuli, kuid need pingviinid eelistavad hüpata nende kivide vahel, kus nad elavad. Nad eelistavad pesitsemiseks ja pesitsemiseks tihedaid rohulappe, mida nimetatakse tussiks.

Nagu enamik pingviiniliike, on need mõeldud ujumiseks. Nad kasutavad tiibu, et liikuda madalas vees ringi, kuigi teadaolevalt rändavad nad ka sügavamatesse vetesse. Need pingviinid võivad sukelduda kuni 300 jalga pinna alla ja ujuda vee all umbes 4 miili tunnis. Kui on aeg kaldale naasta, saavad rockhopperi pingviinid end veest välja lasta ja rannas kõhuli maanduda.

Rockhopperi pingviinide elupaik

Kõik rockhopperi pingviinid asuvad Antarktikat ja Uus-Meremaad ümbritsevatel saartel, samuti Lõuna-Ameerika lõunatipus. Selle pingviini põhjapoolsed liigid elavad Goughi saarel ja Tristan da Cunhas ning saartel India ookeanis. Rockhopper-pingviini idasort elab Aucklandi saartel ja teistel Uus-Meremaad ümbritsevatel saartel, samuti Lõuna-Prantsusmaa aladel ning Prints Edwardi saarel ja Marioni saartel Lõuna-Aafrikas. Lõuna-rockhopperi pingviin õitseb Tšiili ja Argentina kõige lõunaranniku lähedal asuvatel saartel.

Rockhopperi pingviinidieet

Need pingviinid on kiskjad ja nende toitumine koosneb enamasti krillidest. Nad saavad osa ka teistest väikestest koorikloomadest ja kalmaaridest.

Jahtimiseks jäävad need pingviinid merele päevi korraga, sukeldudes sügavale krilli järele. Neil on rasvakiht, mis hoiab neid külmas ookeanis vee peal ja soojana. Rockhopperi pingviinidel, nagu ka teistel pingviiniliikidel, on suur sulgede tihedus, mis kattuvad ja lukustavad niiskuse. Neil on kõigist linnuliikidest kõige rohkem sulgi.

Jahiks edasiseks abistamiseks saavad selle pingviini punased silmad kohaneda nii, et nad näeksid nii veepinna kohal kui ka all. Magada saavad nad ka merel pinnal olles.

Rockhopperi pingviinikiskjad ja ohud

Nendel pingviinidel pole maal elavaid kiskjaid, kuid neid on nii meres kui ka teistes linnuliikides palju karta. Nad langevad orka vaalade, sinihaide, kasukahülged ja leopardimeri ls. Ehkki need pingviinid kaitsevad oma poegi ägedalt, satuvad beebipingviinid sageli kaldalindude, näiteks fulmarite, skuude ja pruunvetikajakate ohvriks.

Rockhopperi pingviine ähvardavad ka inimesed. Nende saak kannatab kliimamuutuste tõttu globaalse temperatuuri tõusu tõttu, mistõttu pingviinid on languses, kuna nad ei leia piisavalt süüa. Nii ülepüük kui ka naftareostus põhjustavad saaklooma puudust. Neid pingviine võib kogemata püüda ka võrkudesse. Nende pingviinide kolmest liigist on kõige rohkem ohustatud põhjapoolne sort.

Rockhopperi pingviinide paljundamine, imikud ja eluiga

Nende pingviinide paaritumisperiood on varakevadel kuni suve lõpuni. Pingviinid saabuvad maismaale, isased pingviinid saabuvad tavaliselt enne emaseid. Nagu enamik pingviiniliike, paarituvad nad kogu elu. Mees- ja naispaar üritavad teineteisele helistades leida. Tavaliselt leiavad nad sama pesitsuskoha, mida nad eelmistel aastatel kasutasid. Isased hakkavad paljunema 4-5-aastaselt, naised aga 5-6-aastaselt. Need pingviinid istuvad munadel umbes neli kuud. Kui pingviinid pesitsevad kõhus, inkubeerivad vanemad kordamööda mune. Nad on väga agressiivsed ja kaitsevad oma mune nokitsedes ja krigistades kõike, mis läheneb.

Põhja-rockhopperi pingviinid pesitsevad väiksemates kolooniates kui nende lõunapoolsed kolleegid. Põhjapoolsete pingviinikolooniate suurus ulatub umbes 25 000 kuni 65 000 isendini. Lõunapingviinid pesitsevad aga kuni 130 000 pingviini kolooniates. See erinevus võib olla põhjuseks, et lõunapingviinidel on hooajal kaks tibu. Põhjapoolsed liigid munevad kaks muna, kuid tavaolukorras jääb ellu ainult üks.

Rockhopperi pingviinivanemad valvavad oma tibudeks nimetatud lapsi umbes kuu vanuseni. Sel hetkel lahkuvad tibud tussudest, et liituda teiste noorte pingviinidega kaitserühmades, mida nimetatakse sõimedeks. Pärast umbes 66 päeva vanust on pingviinid valmis ise hakkama saama.

Need pingviinid elavad looduses umbes 10-aastaseks. Mõned vanimad rockhopper-pingviinid elavad aga 30-aastaseks. Vananedes on nad kiskjate suhtes vastuvõtlikumad.

Rockhopperi pingviinide populatsioon

Hinnanguliselt on neid pingviine kogu maailmas umbes 1,5 miljonit paari. Selle liigi, eriti põhjapoolse kaljupingviini pinge on viimase 30 aasta jooksul langenud. The IUCNi ohustatud liikide punane nimekiri on liigitanud põhjapingviinid populatsiooni kiire vähenemise tõttu ohustatuks, samas kui lõunapingviinid on loetletud haavatavatena.

Rockhopperi pingviin loomaaias

Praegu on Põhja-Ameerika loomaaedades neid pingviine umbes 317. Paljud pingviinid on tuntud silmapaistvates loomaaedades ja neid leidub ka paljudes erinevates akvaariumides.

Juures Saint Louisi loomaaed , Lõuna-Rockhopperi pingviinid on nende Pingviinide ja Puffini ranniku näitusel. The Cincinnati loomaaed ja botaanikaaed on neid pingviinitibusid üles kasvatanud. Ja Indianapolise loomaaed pakub neid pingviine oma ookeanide näitusel ja korraldab pingviinide söötmise otseülekandeid, kus külalised saavad vaadata, kuidas pingviinid toitu vee all püüavad.

Kuva kõik 21 loomad, mis algavad tähega R

Huvitavad Artiklid